Crihalma

Balkan Dance Ensemble

Crihalma er en opvisnings gruppe  der optræder med autentiske danse fra Balkan området. Vi kan tilbyde et program af op til 2 timers varighed, der er velegnet til festivaler, byfester, kulturhuse og til private arrangementer.

Derudover arrangerer vi hvert år dansekurser med instruktører fra Balkanlandene og egne instruktører.

Back to All Events

Klub Deroute # 8 : Aksak Kvintet + Fuat Talay & Cahit Ece


The last Klub Deroute of the season: wonderful Balkan, Turkish and Kurdish music with some of the most talented musicians in the field!

AKSAK KVINTET
Aksak Kvintet er et nyt projekt, startet af Claus Mathiesen i 2012. Gruppen spiller melodisk etno fusion med rytmer fra Balkan og Tyrkiet i ny udgave.
Musikken er komponeret af Claus Mathiesen, som har hentet inspiration gennem mange musikalske rejser. Musikerne er garvede folk med erfaring fra Balkan, klezmer, arabisk, tyrkisk, cubansk, brasiliansk m.m.

Claus Mathiesen: klarinet, komponist
Ole Reimer: trompet, flügelhorn
Marco Spallanzani: guitar, mandolin
Martin Olivierre: bas
Frank Juul: percussion

FUAT TALAY + CAHIT ECE & friends
Tyrkiske Fuat Talay og kurdiske Cahit Ece, dyrker sammen et musikalsk crossoverlandskab, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi og elektronisk musik. 
Fuat Talay har turneret i Europa og Afrika. I de senere år har han spillet baglama hos forskellige kunstnere, heriblandt den berømte kurdiske sanger Sivan Perwer. Han har endvidere spillet sammen med tyrkisk folkemusiks diva Sabahat Akkiraz.
Fuat og Cahit har siden deres ungdom spillet og danset Van egnens folklore, hvilket er kendt som den kulturrige område i østlige Tyrkiet. Politisk instabilitet og ytringsforbudet tvang dem om at forlade deres hjemland, som de kan stadigvæk ikke tage tilbage til. 
Fuat Talay: baglama, vokal
Cahit Ece: kaval, duduk, vokal
gæster: percussion

http://www.myspace.com/fuattalay
http://www.cahitece.com/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/548076215244985/?suggestsessionid=97d6f7e9385f9f0a19beb9be817bd043

Location: Underhuset, Halmtorvet 9, kælderen, 1700 København

Doors: 21:00

Concerts: 21:30

Entrance: 50,- kr (includes a small beer/drink and tapas)